BLOG: Wat te doen tegen WannaCry?

BLOG: Wat te doen tegen WannaCry?

Iedere dag zijn er weer nieuwe aanvallen met malware (schadelijke en ongewenste software), zoals WannaCry. De aanval met WannaCry heeft veel mensen doen beseffen dat extra bescherming noodzakelijk is. WannaCry is een combinatie van ransomeware, ook wel gijzelsoftware genoemd, en een worm waarmee hackers je pc, tablet of smartphone infecteren. Het maakt gebruik van een -recent gerepareerd- lek in Microsoft Windows om zich enorm snel via interne netwerken te verspreiden. Alleen tegen betaling en met een beetje geluk krijg je weer toegang tot je apparaat.

Gelukkig heeft Office 365 hier een oplossing voor zodat je jouw e-mail tegen gijzelsoftware kunt beveiligen. Met Exchange Online Advanced Threat Protection kun je jouw postvakken beveiligen tegen geavanceerde aanvallen.

Advanced Threat Protection tegen WannaCry en Co.
Deze cloud service biedt beveiliging tegen onveilige bijlagen en beveiliging tegen schadelijke url’s, en is daarmee een aanvulling op de beveiligingsfuncties van Exchange Online Protection voor betere beveiliging tegen zero-day-aanvallen. Dit zijn aanvallen die vóór of op de dag dat het beveiligingslek door de softwareontwikkelaar ontdekt wordt, worden uitgevoerd. Hierdoor heeft hij geen tijd om de gebruikers op tijd een patch (update) toe te sturen waarmee ze het beveiligingslek kunnen dichten. Met name gijzelsoftware maakt gebruik van zero-day exploits en wordt niet opgespoord door traditionele anti-virus software.

Voor maar €1,70 per medewerker per maand ben je een stuk beter beschermd tegen ransomeware als WannaCry.

Bescherm je organisatie tegen dataverlies
Daarnaast raden we onze klanten Back-up voor Office 365 aan, zeker nu steeds meer organisaties Office 365 ook gebruiken voor bestandsopslag in OneDrive of SharePoint. Hoewel Office 365 meerdere kopieën van de data bewaart, biedt dit geen bescherming tegen ransomeware en (opzettelijk) verwijderen van data door een medewerker, hacker of malware.

Vind je het belangrijk dat je organisatie hiertegen beschermd is? Voor €3,20 per medewerker per maand maken wij twee keer per dag een back-up van jouw data in Office 365 en slaan deze veilig op. Neem voor meer informatie over malware en hoe je hiertegen te beveiligen, contact op met Remy Plagmeijer.